Activitats Extraescolars

Recordem a les famílies que per poder inscriure els seus fills en les activitats extraescolars de l’escola o per participar en el programa de Reciclatge de Llibres escolar, s’ha de pagar la quota de soci de AFA Provençals.

quadrant d'activitats 13-14 Programa d’Activitats Extraescolars 2013 – 2014

Full Inscripció

AFB o PSICOMOTRICITAT

L’activitat física de base o psicomotricitat engloba les interaccions cognitives, emocionals, simbòliques i sensoriomotrius de la capacitat de ser, de moure’s i d’expressar-se de l’infant de P3 I P4.

Per tal de realitzar l’activitat es recomanable que el/la nen/a porti roba d’esport

INICIACIÓ ESPORTIVA

La iniciació esportiva, que es realitza a partir de P5, es caracteritza per ser un procés d’adquisició de capacitats, d’habilitats, de destreses, de coneixements, i d’actituds per desenvolupar-se més eficaçment en una o vàries pràctiques esportives.

Per tal de realitzar l’activitat es recomanable que el/la nen/a porti roba d’esport

BÀSQUETEl bàsquet iniciació és el que es realitza amb els nens/nenes de 1er i de 2on, on s’ensenyen les bases de la tècnica de l’esport.A partir de 3er i fins a 6è ens trobem davant del bàsquet de competició. Els/les nens/nenes que practiquin bàsquet hauran de portar als partits l’equipació que proporciona CET10 de forma gratuïta. Els partits es juguen divendres a la tarda o dissabte al matí.
BALLEMLa dansa i el ball són l’art d’expressar-se mitjançant el moviment del cos. “Ballem” consisteix en jocs musicals amb diferents modalitats de ball i diferents ritmes.Per tal de realitzar l’activitat es recomana portar roba esportiva còmoda.
GIMNÀSTICA RÍTMICALa gimnàstica rítmica és un esport individual i de grup on es treballen els moviments harmònics i la flexibilitat per a que les gimnastes arribin a desenvolupar diferents exercicis individuals i de grup.

Per tal de realitzar l’activitat es recomana portar roba esportiva còmoda.

Caldrà comprar un mallot i les punteres per realitzar les dues trobades escolars que es fan durant l’any. El mallot es canvia cada dos anys.

PATINATGE ARTÍSTICEl patinatge artístic sobre rodes és un esport que té com a objectiu principal barrejar els moviments de dansa amb la sincronització del moviment dels peus.

Per tal de realitzar l’activitat s’han de portar els patins propis i es recomana portar roba esportiva còmoda.El patinatge requereix la compra d’uns patins adequats.

Caldrà comprar un mallot, mitges i protectors de patins per realitzar les dues trobades  escolars que es faran durant l’any. El mallot es canvia cada dos anys.

TEATREEl teatre com activitat global que inclou els aspectes com el gest, el ritme, el  llenguatge corporal pot ser un vehicle idoni per afavorir el desenvolupament integral dels infants. Es recomana portar roba còmoda per realitzar l’activitat.A final de curs es realitza una obra per tal que els pares puguin veure l’evolució dels seus fills.
AULES D’ESTUDIAquest servei està orientat a tots aquells nens i nenes que necessitin un temps determinat per realitzar els deures i treballs de classe amb la supervisió i ajuda d’un monitor/a o per aquells nens/es que tinguin activitat de 2a hora a l’escola i no es puguin desplaçar fins a casa.
CASAL DE TARDAAquest servei està destinat a totes aquelles famílies que tenen la necessitat de disposar d’un temps extra a l’escola per causes laborals i/o personals.
NATACIÓEs realitzen cursets segons el nivell i l’edat del nen. CET10 ofereix el servei de recollida a l’escola dels nens i nenes que realitzen l’activitat de piscina, l’acompanyament en el desplaçament amb l’autocar i la tornada a l’escola.

Per realitzar aquesta activitat es necessari portar banyador, casquet de bany, xancles i tovallola.

Durant l’any hi ha dues jornades de portes obertes.

JUGUEM AMB L’ANGLÈS – MAKE IT UPAmb els més petits l’aprenentatge de l’anglès està pensat com un joc. De> fet, és un compendi de jocs, cançons, crafts, rimes, poemes…Volem que els nens es diverteixin a l’aula sense ni adonar-se i que la llengua vehicular de l’activitat sigui l’anglès.

A través de la motivació dels jocs fem que> els nens s’acostumin a unes fòrmules comunicatives en anglès, a fer servirel material en anglès i a familiaritzar-se amb una sèrie d’expressions que aniran assimilant:    *Hello*,  *Goodbye*,   *Thank you*, *Sit down*, * Stand up*, *Happybirthday* o  *Can I go to the toilet?* …

Podem dir que els tres primers anys de contacte amb l’anglès que tindran els menuts seran de descobrimentde xifres, animals, colors, parts del cos o material de l’aula, sempre a través d’elements visuals (*flashcards*), jocs, videos i cançons.

TALLER D’ANGLÈS – MAKE IT UP

De forma progressiva s’aniran introduint tasques més complexes en les activitats que es faran a classe. La lectura i l’escriptura  comencen a introduir-se a partir de 2on EP de forma natural, però mantenint sempre l’objectiu d’entretenir, que per sobre de tot té aquesta activitat extraescolar.

En el cicle inicial se seguirà treballant en l’aprenentatge del lèxic i les expressions relacionades amb la comunicació a l’aula ( *There is/ There are*, *How much/ How many* o* I like/ I don’t like)*.

En el cicle mitjà, els alumnes assoliran unes eines lingüístiques que els permetran millorar la seva expressió oral i escrita (*Present*, *Present Continuous*).

Finalment, en el cicle superior treballaran ja amb aspectes sintàctics més complexos, que els permetran augmentar les seves capacitats comunicatives (*Simple Past*, *Past Continuous* o *Wh- questions*)

Tot això amanit amb una sèrie de projectes i activitats basades en la cultura anglosaxona.

ACTIVITATS DE L’ESCOLA DE MÚSICA ÀNGELS CASASL’Escola de música Àngels Casas es va fundar l’any 1982 a càrrec d’Àngels Casas (L’EMAC)A l’any 1996 es va iniciar el projecte d’oferir a les escoles la música dins de les activitats extraescolars, amb una formació més especialitzada.

Per tal de poder oferir a les escoles una formació musical amb accés a titulació, amb la iniciació i la sensibilització de l’alumnat a la música, d’una manera lúdica, però amb personal professional. Amb intenció de despertar a tots els nens i nenes el gust per la música potenciant el seu interès per l’audició, la interpretació tan rítmica, auditiva, vocal,
instrumental,…

CLASSES D’INSTRUMENTS

Són individualitzades i han d’anar acompanyades d’1h de LLENGUATGE MUSICAL setmanal.

Podeu disposar d’un contacte directe amb el professor sol·licitant els seu mail. Realitzem una audició a final de curs on participen tots els alumnes, a part d’audicions al llarg del curs, també fem exàmens amb la Royal de caràcter voluntari, però molt aconsellables.
Les classes no es recuperen si l’alumne falta o es festiu escolar, es paga mis mes al setembre i mes sencer la resta de l’any inclòs juny.

Degut a que hi ha força dilluns festius, intentem anar rotant cada any els alumnes per tal d’afectar el menys possible a les famílies.

Qualsevol informació extra que requeriu podeu enviar-nos un mail a general.emac@gmail.com us respondrem el més aviat possible.

TALLERS DE MÚSICA P3, P4, P5

El Taller pretén la sensibilització musical, es fa per mitjà de cançons, instruments de percussió i audicions, iniciant els ritmes corporals i el coneixement de les notes en colors, facilitant així la seva lectura. Mitjançant el joc i el contacte amb els instruments els alumnes aprenen a apreciar la música en el dia a dia. Activitat d’1h setmanal.

En el Taller de P5 realitzen una roda d’instruments que canvia cada trimestre coneixent una família i poden triar així l’instrument més adequat per cada infant.

Els alumnes de P5 realitzen una classe de portes obertes un cop cada trimestre, a finals. I els tallers de P3 i P4 una a final de curs, però podeu consultar qualsevol cosa que necessiteu als mestres.

CORAL

El cant és l’instrument de la veu i és molt important per el desenvolupament i la comunicació, millora la vocalització, la memòria, la socialització entre d’altres. Volem crear una coral on tots els alumnes, inclòs els que no estudiïn música hi puguin participar, 1h setmanal dia a
determinar.

 —————————————————————————————–ESCACSMetodologia:  Mitjançant classes amenes, variades i divertides (jugant, fent fitxes, dibuixant, usant ordinadors), aprofitarem els múltiples valors educatius i pedagògics dels escacs.

Objectius amb les classes d’escacs:

– Aprenem a pensar i millorem la intel·ligència mentre juguem

– Augmentem el rendiment escolar, sobretot en matemàtiques i en lectura

– Millorem la concentració, la capacitat d’atenció i el càlcul 

– Estimulem la creativitat, la imaginació i la memòria

– Ensenyem a prendre decisions, a equivocar-nos i a aprendre dels errors

Horari:  Dimarts o Dijous de 12.30 a 13.30h o de 13.30 a 14.30h

Professor:  Raül Arza Garcia (professor d’ESO, Monitor de la Federació Catalana d’escacs i Tècnic de l’esport en Escacs)

BATUCADA

Batucada és un Projecte d’Escola, tot i estar integrat en horari extraescolar, on el temps dedicat a aquest projecte és un temps amb molt valor ja que el comparteixen pares i fills, alumnes grans i petits, i l’escola amb el barri.

Els fills/alumnes saben que els seus pares dedicaran unes hores a anar a l’escola  per aprendre i realitzar una activitat musical conjunta.

Com a Projecte es potencia el treball, la coordinació en equip, seguir la figura del professor/director(…) així com la lateralitat, motricitat, expressió verbal-artística, pràctica musical(…)

Amb la Metodologia aplicada dins  la classe no és necessari tenir coneixements teòrics musicals, encara que mitjançant  la pràctica s’acabin aprenent posteriorment.

A partir del silenci, neix la música, i apartir del “soroll dels tambors” organitzats es crea la música. Aquesta és la clau d’èxit de la Batucada Provençals.

Dan Arisa

TALLER DE FOTOGRAFIA VIVENCIAL PER A NENS/ES

Aquest taller pretén ser un espai diferent, en el qual els nens s’expressin lliurement sobre les seves vivències, canalitzades mitjançant la fotografia.

Va dirigit a nens de 6è, que tinguin alguna inquietut fotogràfica,i per els qui no les tenen també, en tots dos casos és una excelent edat  per a descubrir-la.

Es farà especial atenció en l’ús responsable y respectuós de les imatges que facin. Sobretot tenint en compte que aquesta edat potser algú ja tingui compta en reds socials, i qui no les tingui, les crearan en breu.

Durant el curs se’ls donaran nocions bàsiques de retoc fotogràfic, i s’anirà avançant segons les pròpies inquietuts dels alumnes.

Apredran a realitzar presentacions amb les fotografies escollides, ja sigui en paper, como en format digital.

Podran aprofitar allò que han après  en presentacions de treballs pràctics de l’escola.

A càrrec de Raquel Banchio Fotografía Vivencial

mailto:mraquelbanchio.fotografia@gmail.com

www.raquelbanchio.com

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: