Pla de consum de fruita a les escoles

2012_2013_cartell_pla_consum_fruita_escolesLa fruita a l’escola Provençals es indispensable, dintre de l’alimentació dels nostres fills, al Bloc “El Menjador de la nostra escola” ens donen a conèixer consells per oferir als mes petits hàbits saludables als seus àpats.

Des de el curs 2009-2010, l’escola Provençals forma part del Pla de consum de fruita a les escoles adreçada als nens de cicle inicial i mitjà de primària (6 a 10 anys), consisteix a distribuir gratuïtament fruites i hortalisses als escolars del centre.

Durant 5 o 6 mesos del curs 2013/2014, es distribuirà, una vegada al mes, fruites i/o hortalisses seleccionades en funció de l’estació de l’any, la proximitat i la qualitat.
La fruita es repartirà entre els nens i les nenes dins del recinte de l’escola, perquè la consumeixin durant l’esmorzar i/ o el berenar.
En el primer trimestre de aquest curs, ja s’ha realitzat un lliurament al mes de novembre.

7 idees per incitar els nens a menjar fruita:

  1. És important implicar-los a l’hora d’elaborar els postres amb fruites. Si ells preparen el seu propi postre segur que els vindrà molt més de gust provar-lo.
  2. Fes la compra a la fruiteria amb ells. Deixa que descobreixen la vearitat de fruites que hi ha al mercat i que vagin descobrint les diferències entre les fruites de l’estiu i les d’hivern.
  3. L’exemple l’has de donar tu. No els demanis que mengin fruita si tu no ho fas.
  4. Macedònia de fruites: escull amb el teu fill/a les fruites que incloureu a la macedònia.frutas Les peleu i les talleu a trossets. Hi afegiu una mica de taronja i llimona i també una mica de sucre. Deixeu refredar-ho unes hores i ja us ho podeu menjar!
  5. Sucs i batuts: és una forma molt discreta de menjar fruita sense que se n’adonin. Només cal exprimir la fruita i afegir-li sucre. Els batuts els aporten les vitamines de la fruita i també la llet.
  6. Gelat de fruita: aquesta és una altra manera sana i fàcil de fer que mengin fruita, sobretot a l’estiu.
  7. Broixeta de fruita: aquesta idea la podreu fer amb l’ajuda dels vostres fills, ja que podran fer servir les mans i per anar enfilant cada un dels trossos de fruita. Les pots guarnir amb una mica de suc de taronja, sucre o fins i tot xocolata per sobre.

 

Font: Bloc “El Menjador de la nostra escola” | padresonones.es | gencat.cat

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s