Xerrada Assetjament escolar 9/3

EL PRÒXIM 9 DE MARÇ A LES 19.00 US CONVIDEM A UNA XERRADA AMB RAMIRO ORTEGÓN. EXPERT EN ASSETJAMENT ESCOLAR I AMB LES TÈCNIQUES PER DETECTAR-LO I COMBATRE’L.
——————————————————————————————————–
QUÈ ÉS L’ASSETJAMENT ESCOLAR?
 L’assetjament escolar es produeix quan un alumne, és agredit verbal i/o físicament de manera repetida per un altre davant de qui es sent en inferioritat de condicions.


QUI O QUÈ EL PROVOCA? 

  • Les imatges violentes i les agressions formen part dels jocs digitals i aplicacions, també els programes de la televisió on hi ha moltes accions agressives i violentes.
  • Cerca de referents a l’hora d’identificar-se sexualment i exclusió d’aquell que no segueix determinats canons.
  • El subjecte s’anticipa a la seva definició per por a ser exclòs. Per això l’assetjament comporta un ternari format per agressors, la víctima i un grup d’espectadors. El seu desig és clar: callar, aplaudir per no convertir-se en víctimes. Aquests espectadors són essencials: possibiliten que l’agressor es senti poderós.

COM ACTUAR DAVANT D’UN CAS D’ASSETJAMENT? 

Cal establir protocols per detectar els casos d’assetjament. Avaluar quins recursos tenen els centres i quins necessiten i actuar de seguida.  

L’actuació contempla la intervenció amb la víctima i la protecció durant tot el procés. Alhora s’ha d’intervenir amb l’agressor, esbrinant per què actua d’aquesta manera, entendre la seva situació és el primer pas per treballar la seva conducta.

Intervenir amb el públic o espectadors, per què callen? han de saber que si ho fan, es converteixen en còmplices de l’agressor i que la seva intervenció és essencial perquè acabin aquests casos i no es tornin a produir.
info@if-suporteducatiu.com
Lloc: c/Joncar 19, 2º 1a
Poblenou – 08005 Barcelona
Tel: 93 250 28 76674 744 355

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s