INSTITUTS curs 2017-2018: Com s’ha acabat l’any?

Els instituts adscrits a l’escola Provençals de cara al procés d’inscripció del curs 2017-2018 seran, segons ens ha afirmat el Consorci d’Educació, els 3 ja assignats pel curs passat:

  • IES Salvador Espriu
  • IES Joan d’Austria
  • IES Juan Manuel Zafra

Per tant de moment els reis NO ens han portat una assignació d’Institut al Poblenou, però seguirem fent la carta amb molta il·lusió cada any, i intentarem portar-nos molt bé per tal d’aconseguir-ho.

Us podem explicar que, un cop recollides les signatures de les famílies, just a l’inici d’aquest curs vàrem insistir al Consorci amb la nostra demanda, just en el trimestre més decisiu per a ells. Vàrem insistir, i la comissió i la direcció de l’escola vàrem tenir l’oportunitat d’expressar i defensar la nostra demanda a l’equip tècnic del Consorci.

Pel que vàrem veure, podem garantir que coneixen bé la nostra especial situació geogràfica, en són conscients i inclús en certa mesura, sensibles.

Tot i que ens van deixar clar que per aquest curs no hi hauria cap canvi, sí que ens van explicar quines són les seves intencions (insistim, intencions) a mig termini, que podem resumir de la següent forma:

  1. Engegar el funcionament d’un nou Institut (el cinquè) a la zona 26 ubicat de forma definitiva a C/Llacuna amb Sancho d’Àvila. L’inici de la seva activitat estaria molt condicionada a les obres de l’edifici definitiu de l’Institut Maria Espinalt. Es preveu que això podrà ser com a molt aviat presumptament el setembre del 2019.
  2. Avaluar la demanda de places de Primària de forma global a la zona 28 (la zona de l’escola Provençals) per tal de veure si dels 4 CEIP’s que funcionen actualment algun podria convertir-se en Institut. En algunes d’aquestes escoles ja ha disminuït en els darrers cursos la demanda i es podrien arribar a tancar línies de P3 de forma consecutiva, de manera que un edifici podria arribar a actuar al mateix temps de CEIP i d’ Institut. Això es podria donar, si finalment el Consorci optés per aquesta opció, com a molt aviat en el terminide 3 cursos (setembre del 2019).
  3. Consolidar la demanda de Primària i, conseqüentment, de Secundària a la zona 26. Aquesta zona (la gran extensió del districte de Sant Martí) ha estat molt agitada els darrers anys:
  • Ha crescut molt la demanda de Primària i, per tant, s’ha fet petita també l’oferta de Secundària.
  • Algunes escoles de Primària estan rebent sobredemanda inesperada.
  • Encara s’estan construint edificis corresponents a escoles de Primària.
  • El curs 2016-2017 s’hi va establir l’adscripció única (les famílies de totes les escoles poden optar a tots els Instituts).

El consorci vol consolidar les xifres i les ubicacions, i es planteja fer una reestructuració global de la zona 26 al llarg dels 2 o 3 cursos següents.  En el propi procés de reestructuració, o  com a conseqüència del seu resultat, la nostra demanda podria ser tinguda en compte.

mapa_instituts

Cliqueu la imatge per ampliar-la

Important! Aquestes són les línies de treball internes que es planteja el Consorci d’Educació pel que fa a la nostra àrea i de les quals no hi ha res ni cap data definitiva.

Es per tot això que la comissió que tenim clar que HEM DE SEGUIR FENT LA CARTA ALS REIS CADA ANY de la millor manera possible.

Estem disponibles per als vostres dubtes, inquietuds, suggeriments, aclariments al mail: instituts.proven@gmail.com.

Una resposta a “INSTITUTS curs 2017-2018: Com s’ha acabat l’any?

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s