El Consell Escolar necessita representants dels pares

El proper dia 26 de novembre de 16 a 18h,  se celebraran les eleccions al Consell Escolar de l’Escola Provençals.

Des de l’AFA volem animar els pares i mares de l’escola a participar d’aquestes eleccions, ja sigui votant o presentant-se com a candidats per tal d’assegurar una bona representació dels nostres interessos. Per això, us hem preparat un pràctic resum de les coses més importants que cal saber a l’hora de participar d’aquest procés. Esperem que us sigui d’utilitat!

Què és el consell escolar i quina funció té?

El consell escolar és l’òrgan col·legiat que permet la participació dels diferents col·lectius de la comunitat educativa en el govern del centre.

La funció principal del consell escolar és participar en la presa de decisions en relació amb aquells temes importants per al funcionament i l’organització del centre: el projecte educatiu, la programació general, la gestió econòmica, les normes de funcionament del centre, etc.

Qui en forma part?

Hi ha representants dels diferents col·lectius de la comunitat educativa: direcció, professorat, famílies, personal d’administració i serveis, etc.

Al consell escolar del Provençals hi ha 5 representants dels pares i mares. Una d’aquestes persones la designa directament l’AFA i la resta són escollides a través d’un procés electoral.

Què vol dir ser representant dels pares i mares al consell escolar?

Les mares i pares representants al consell opinen, aproven, avaluen i elaboren propostes per a la millora del funcionament del centre educatiu.

La seva participació en el consell escolar vol dir, també, fer una tasca de representació. Això significa que, com a membres del consell, la seva participació no és a títol individual sinó en representació de totes les famílies, donant veu a les seves peticions, preocupacions i iniciatives.

Quant de temps dura el càrrec?

Els membres del consell escolar són elegits per un període de quatre anys

Cada quant es reuneix el consell escolar?

Generalment es fa una reunió al trimestre, habitualment a les 17h. Tot i que, en cas necessari, se’n poden fer més.

Quants candidats es necessiten?

Durant aquest curs 2018-19 queden vacants 3 places dels representants de pares i mares, de manera que és necessari que es presentin almenys 3 candidats a les eleccions. Tot i així, és convenient tenir més candidats de reserva per poder cobrir les vacants que es produeixin en el període que hi ha entre eleccions (ja que se celebren cada dos anys).

Què he de fer si vull presentar-me com a candidat?

Cal que contacteu amb la Secretaria del centre del 12 al 16 de novembre, de 9 a 10h, i els comuniqueu el vostre interès. Ells us demanaran que ompliu una petita fitxa amb informació sobre vosaltres per poder “presentar-vos” com a candidats.

Per a més informació…

http://ensenyament.gencat.cat/ca/arees-actuacio/centres-serveis-educatius/centres/consells-escolars-centres/centres-publics/

consellescolar18

Imatge: Kaz / Pixabay / CC-0

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s