Ens ajudes a promoure la igualtat de gènere des de l’escola?

AFA_Som_TotsDes de l’AFA Provençals volem adherir-nos al projecte de la Lileta del Poblenou, que pretén impulsar una educació basada en la igualtat de gènere als centres educatius del barri.

Necessitem pares i mares que hi vulguin participar.

Si hi estàs interessat envia un mail a presidencia.proven@gmail.com.

A continuació us detallem el projecte:

LILETA DEL POBLENOU

QUI SOM? Us presentem a la Lileta del Poblenou (Xarxa d’AFAs per una Educació Feminista) la qual hem impulsat des de l’AFA de la Llacuna conjuntament amb l’AFA del Fluvià amb la col·laboració d’AFAs del barri com la del Quatre Cantons, Maria Espinalt, Bogatell, Marbella i altres que poc a poc es van adherint al Projecte.

La Lileta s’encarrega de sensibilitzar la comunitat educativa per tal que s’implementi de manera real I efectiva la coeducació o educació feminista a totes les escoles i instituts del barri.

QUÈ ÉS LA COEDUCACIÓ? La coeducació és l’acció educativa que proporciona estratègies per transformar les relacions de poder, d’abús i de limitacions estereotipades que encara existeixen per a cada gènere. És una mirada transversal que afavoreix l’equitat real entre nens i nenes, tenint en compte i naturalitzant totes les opcions sexuals i de gènere. Es tracta de convertir l’escola en un lloc segur i lliure d’etiquetes que perpetuen la desigualtat.

QUINS ASPECTES TÉ EN COMPTE LA COEDUCACIÓ?

  • Visibilitzar dones i altres col·lectius històricament invisibilitzats per a que tots els nens i nenes disposin de referents positius.
  • Dotar d’eines i recursos l’escola per minimitzar la segregació per sexes en el joc i treballar per l’ús equitatiu dels espais de l’escola.
  • Minimitzar l’impacte social d’estereotips de gènere que condicionen els infants i oferir referents de masculinitats i feminitats saludables.
  • Introduir la gestió emocionall’educació afectivosexual com a forma de prevenir diferents formes de violència entre iguals a l’escola o institut.

COM HO FAREM? Es realitzaran diferents activitats socioculturals i de formació tant al barri, com a les diferents escoles i instituts destinades a infants, mestres, monitors/es de menjador i famílies

Una resposta a “Ens ajudes a promoure la igualtat de gènere des de l’escola?

  1. Tema molt interessant, si senyor, ups! Si senyor i senyora!! Però no ho deixem tot per l’escola… a casa és el millor lloc per començar a practicar-ho: Quina música escoltem? I quina música ballem? Quina roba comprem? Les botigues on la comprem s’encarreguen de no fomentar estereotips? Veiem pel.lícules que estereotipen? ….vaja que hi ha feina segura.

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s