Contaminació de l’aire no resolta a les Glòries

AFA_Som_TotsAssociacions veïnals, AFAs i entitats socials celebrem l’ampliació de l’àrea verda amb el nou parc però denuncien els greus problemes de contaminació de l’aire pels alts fluxos de trànsit a l’entorn de les Glòries.

Tenir més zona verda i espai públic és positiu però no resol els greus problemes de contaminació, soroll, accidentalitat, fragmentació dels barris i ocupació de l’espai públic per l’alta concentració de vehicles provocada per les autovies urbanes que travessen tots els barris de la zona: Gran Via, Meridiana, Aragó i Diagonal. Per sota del Parc podrien continuar passant 90.000 vehicles diaris 1 sense que s’hagi avançat cap solució pels veïns i veïnes dels barris de l’entorn i especialment pels infants i joves dels centres educatius de la zona, que són el sector de la població més vulnerable a l’exposició de la contaminació.

Per explicar la situació i les demandes concretes que es venen reclamant des de fa anys, les entitats convoquen una concentració aquest dissabte a les 11:30 hores, data d’obertura del parc.

  • Dia: Dissabte 6 d’abril a les 11.30 h.
  • Lloc: Carrer Independència amb Meridiana (a la banda del parc).

Convoquen: RespiraGlòries – Proutrànsit – AVV Clot-Camp de l’Arpa – AVV Sagrada Família- AVV Poblenou – AVV Fort Pienc – AFA Institut Salvador Espriu – AFA Escola Casas – AFA Escola Provençals – AFA Farigola del Clot – AFA EBM Leonor Serrano – AFA EBM La Farinera – Consell Escolar de l’Institut Salvador Espriu – Plataforma per la Qualitat de l’Aire – Ecologistes en Acció.

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s