El Provençals a favor d’un aire net

Tant l’AFA Provençals com l’Escola Provençals, conscients dels problemes de salut que comporta l’exposició als alts nivells de contaminació atmosfèrica de la nostra ciutat, ens hem adherit a la Carta de les escoles de Barcelona per un aire net. En aquesta carta reclamem a l’Ajuntament mesures contra la contaminació atmosfèrica a la ciutat, però sobretot als entorns escolars on els nostres infants, que són especialment vulnerables als efectes de la contaminació, passen gran part del seu temps.

Aquesta carta ha estat escrita a iniciativa d’un grup de mares i pares de diferents centres educatius de Barcelona, i dins del marc de la campanya promoguda per la plataforma veïnal Eixample Respira. A hores d’ara, ja s’han adherit 110 centres educatius de la ciutat.

En relació a aquest tema, us informem que l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha publicat l’informe “Recomanacions per reduir l’exposició a la contaminació de l’aire exterior a les escoles de Barcelona” que podeu consultar aquí.

En les setmanes vinents hi ha organitzades xerrades, obertes a la participació de tothom, per parlar de la problemàtica de la contaminació a les següents escoles:

  • Escola Univers, 10 de març a les 17h.
  • Escola Joan Miró, 18 de març (a confirmar)
  • Escola Mallorca, 19 de març a les 19h.

També us informem que aquest divendres, 28 de febrer, hi ha tres talls de carrer convocats per reclamar la pacificació dels entorns escolars:

  • Escola Fructuós Gelabert, al carrer Sardenya a la sortida de l’escola a les 16:30
  • Escola Joan Miró, a Entença amb Diputació a les 16:15
  • Escola de les Aigües, al carrer Sardenya a la sortida de l’escola a les 16:30

Així mateix, el dia 27 de març a les 17h hi ha convocat per la Xarxa d’Ampes de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni un tall conjunt al carrer Aragó davant l’Escola Els Llorers.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s