Curs de conducció en bici a l’escola Provençals

12 11 2013

bicibcn

Des de el blog de l’escola: Provençals Informa, ens comuniquen que el nostre centre es un dels escollits per l’Ajuntament de Barcelona per impulsar una experiència pionera a la ciutat perquè educadors de Biciclot donin cursos de formació per conduir una bicicleta en 8 centres educatius de dos districtes de la ciutat. Amb aquesta iniciativa es vol aconseguir que els alumnes aprenguin a utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport urbà per als seus desplaçaments quotidians (al centre educatiu, a les activitats de lleure,…), amb seguretat i coneixements bàsics adients.

i-love-cycleEls cursos estan destinats a alumnes de 6è de primària (10-11 anys) i es realitzaran als centres educatius durant dos dies. D’aquesta manera, durant aquestes dos dies els responsables de Biciclot explicaran als alumnes què cal saber abans d’agafar la bicicleta (sessió teòrica); exercicis per a la millora del control en la conducció de la bicicleta (sessió pràctica); i com circular amb bicicleta (sessió teòrica i pràctica). Amb el curs s’explicarà als alumnes tot el que han de saber referent a la senyalització, els diferents tipus de vies i carrils bici, com circular en grup, el protocol de seguretat abans de realitzar qualsevol maniobra per part del ciclista i el protocol d’execució de les maniobres més comunes. A banda, es realitzarà una sortida amb bici amb tot el grup fins a un punt de la ciutat on es realitzaran pràctiques de conducció a nivell individual amb la supervisió dels educadors.

En els 8 centres educatius es treballaran itineraris propers als centres/s d’educació primària amb l’objectiu que els alumnes puguin arribar fins al centre en bicicleta en els seus desplaçaments quotidians.


Accions

Information

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: