25è Aniversari de la mort de Salvador Dalí

SalvadorDaliSalvador Felip Jacint Dalí i Domènech, marquès de Dalí de Púbol (Figueres, 11 de maig de 1904 – Figueres, 23 de gener de 1989) fou un pintor, decorador i escriptor empordanès, un dels principals representants del surrealisme. Se solen atribuir les seves habilitats pictòriques a la influència i l’admiració per l’art renaixentista. Dalí va tenir l’habilitat de forjar un estil personal i recognoscible. Una de les seves obres més conegudes és La persistència de la memòria, també anomenada «els rellotges tous», que data de l’any 1931.

Lapersistènciadelamemòria

Encara que el seu principal mitjà d’expressió va ser la pintura, també va fer incursions als camps del cinema, l’escultura, la moda, la joieria i el teatre, disciplina en què va treballar com a dissenyador de vestuari i com a escenògraf. També va escriure alguns llibres, entre els quals destaca Diari d’un geni (1965).

[youtube:http://youtu.be/23KfoH7dI_c%5D

Sabé treballar enormement la seva faceta pública, essent la seva muller i musa, Gala Dalí, un dels personatges cabdals dins de la seva biografia i gestora econòmica que li valgué l’apel·latiu d'”Avida Dollars” (anagrama de Salvador Dalí). Les seves aparicions en públic, bé fossin entrevistes o happenings, no deixaven indiferents; i la seva relació ambigua amb el franquisme feren d’aquest personatge una icona polièdrica del segle XX.

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s