El dia del petits informàtics a #Barcelona

El proper dissabte 17 de maig a l’Ateneu de Fabricació digital de les Corts es celebra el Vailets Scratch Day, una jornada perquè els infants aprenguin com es crea un programa informàtics i desenvolupin artefactes robòtics

Scratch és un llenguatge de programació desenvolupat pel MIT (Institut de Tecnologia de Massachussets) orientat a infants a partir de cinc anys. Scrath és un programari de codi lliure i cada cop és més popular en àmbits educatius. Disposa d’una enorme comunitat d’usuaris i col·laboradors que comparteixen experiències i treballen per millorar-lo constantment.

Des de fa uns anys, la comunitat de Scratch celebra arreu del món l’Scratch Day, un esdeveniment que aquest any se celebrarà el dissabte 17 de maig a més de quaranta països.

A Barcelona s’organitza el Vailets Hacklab Day un dia om s’omplirà la seu de l’Ateneu de Fabricació Digital de les Corts de multitud d’activitats i tallers perquè els vailets tinguin l’oportunitat de gaudir i aprendre creant programes, dispositius i artefactes.

La comunitat Vailets Hacklab

La comunitat està formada per un grup de pares i famílies, tant de Barcelona com de municipis veïns, que volen oferir als vailets una nova forma de veure i d’entendre el seu entorn a través de la informàtica i la robòtica.

A Vailets Hacklab tenen la convicció que saber llegir i escriure programari serà una habilitat imprescindible per a les noves generacions: no només per desenvolupar una carrera professional, sinó també per construir un món a la mida dels seus objectius i necessitats.

Amb aquest objectiu, ofereixen tallers gratuïts de programació i robòtica als centres educatius a través de les AMPA, i amb la col·laboració dels ajuntaments o centres que vulguin cedir els seus espais.

Leer más: http://www.lavanguardia.com

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s