Aquest divendres començan les Festes de Maig al Poblenou

festes_maig_2014Les Festes de Maig del barri del Poblenou arriben a la seva 36a edició amb 51 activitats organitzades per 20 entitats i col·lectius. La diversitat d’actes es molt gran: concerts de joves, Corals de nens, Correfoc, Fira d’entitats, Cercaviles de Imatgeria festiva de les escoles del barri, de música i de besties de foc, Correfoc, Gimcanes d’Entitats i Ampas de les escoles, Botifarrada popular, entre altres. Dins l’ampli ventall d’activitats que ofereix el programa de festes cal destacar les diferents actuacions de la colla del Drac del Poblenou, la 36a ‘Fira d’entitats i artesans’ durant tot el diumenge dia 19 a la Rambla del Poblenou, o el dinar popular que organitza l’Ateneu Flor de Maig.

Descarregar Triptic de les Festes

Origen de les Festes de Maig

El desembre de 1978 es van obrir les portes de l’Ateneu Popular La Flor de Maig gràcies a la pressió popular. Així es recuperava l’emblemàtic edifici de l’antiga Cooperativa Flor de Maig que a partir de llavors acolliria a diverses entitats i iniciatives culturals i cíviques. Els homes i dones que estaven engegant l’Ateneu popular La Flor de Maig varen decidir fer una festa, al punt quan tot floreix, on hi cabés tothom des d’associacions, col·lectius, artesans, fins a artistes. Una festa on cada any els ciutadans del Poble Nou i de tot Barcelona es retrobéssim a la Rambla amb l’esperit de la convivència cívica.

El tronc principal de la festa ha estat des de els inicis i fins el dia d’avui, La Fira d’Entitats i d’Artesans que es fa el diumenge al matí. Els primers anys les entitats que formaven l’Ateneu muntaven alguna activitat divulgativa, una parada central venia poms de flors i es convidava a la Unió de Pagesos a vendre productes de l’hort sense intermediaris. Actualment l’idea de fa 35 anys es manté viva amb una mostrari de la gran diversitat d’entitats del actiu social del barri del Poble Nou. La Rambla s’omple de parades divulgatives, son mes de 100 entitats que cada any gaudeixen d’una jornada al carrer. Dins d’aquest marc de festa es realitzen diverses activitats afins a la Fira com la cercavila d’aniversari del Drac i la Víbria.

L’organització d’aquesta festa s’ha anat transmetin entre diverses entitats, al 1992 La Colla del Drac del Poblenou va assumir l’organització (www.dracpoblenou.cat), i al 2003 es va crear la Federació Fem Maig (www.femmaig.cat).

Leer más: http://www.lavanguardia.com

Deixa un comentari, volem la vostra opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s